TV / Film

Kolege i prijatelji šokirani Hofmanovom smrću

kapit
K
olege i poštovaoci djela Filipa Simora Hofmana sa žaljenjem i tugom reagovali su na smrt ovog glumca i dobitnika Oskara koji se, kako smatraju zvaničnici, juče predozirao u svom domu u Njujorku.

Kolege i prijatelji šokirani Hofmanovom smrću
Portal AnalitikaIzvor

- Riječi ne mogu da opišu gubitak koji svi osjećamo. FIlip je bio divna osoba i izuzetan talenat - poručila je ekipa drugog djela filma "Igre gladi". "Filip je bio divna, divna duša. Za one osjetljivije među nama buka je ponekad prevelika", naveo je Džim Keri na Tviteru.

„Život je kratak. Ali veoma, veoma žestok. Počivaj u miru File", poručila je, takođe na Tviteru, glumica Marta Plimton, dok je Rasel Brend iskoristio priliku da izrazi saučešće porodici i poduči sve o štetnosti droga: "Zavisnost ubija, nadam se da će svi kojima je to potrebno moći da apstiniraju i uspješno se oporave".

Simor Hofman pronađen je u nedelju mrtav u svom stanu u Njujorku. Kako prenose mediji, glumac je pronađen u kupatilu s iglom zabodenom u ruku. Hofman nikada nije tajio da je je bio zavisnik.

Posle apstinencije od 23 godine u intervjuima prošle godine je priznao da je poklekao i da ima problema sa heroinom, zbog čega se i prijavio na rehabilitaciju.

"Nemam riječi. Bio je toliko veliki, a mi smo toliko uzdrmani", rekao je Majk Nikols, koji je režirao "Rat Čarlija Vilsona" i predstavu "Smrt trgovačkog putnika" u kojima je Hofman igrao.

"Tragedija je izgubiti izvanredno talentovanog glumca poput Filipa Simora Hofmana. Neopisiv gubitak za film, pozorište i sve koji ga poznaju", naveo je Kevin Spejs,i dok je Elen Dedženeris poručila da je Hofman bio "izvanredan, talentovan čovek".

"Šokiran sam i tužan zbog smrti Filipa Simura Hofmana. Uživao sam igrajući sa njim u 'Velikom Lebovskom'. Bio je sjajan tim i prokleto talentovan", naveo je Džef Bridžis na Fejsbuku, dok je Čening Tejtum preko Tvitera naveo da je "kreativna zajednica izgubila pravog glumačkog genija".

Hofman je 2005. dobio Oskara za ulogu pisca Trumana Kapotija u filmu "Kapoti", a bio je i veoma uspješan na njujorškoj pozorišnoj sceni, ulogama u komadima kao što su "Smrt trgovačkog putnika", "Galeb", "Otelo", ali i režiji poput predstave "U Arabiji, svi bi smo bili kraljevi" (In Arabia, We"d All Be Kings"). Krupne građe, pomalo pogubljenog izgleda i proćelav, bio je karakterni glumac koji je igrao i u blokbasterima, umjetničkim filmovima i u pozorištu. Probio se 1997. ulogom u filmu "Noći bugija", a priznanja je dobio i za uloge u filmovima "Veliki Lebovski" 1998. i "Magnolija" 1999.

Portal Analitika