Politika

Pregovori o formiranju vlasti u Ulcinju počinju danas

0302nrekicok
P
regovori o formiranju lokalne vlasti u Ulcinju počinju danas, potvrdio je radiju Antena M nosilac izborne liste Demokratske partije socijalista Ljoro Nrekić.

Pregovori o formiranju vlasti u Ulcinju počinju danas
Portal AnalitikaIzvor

 

-Danas počinjemo da pregovaramo, prvo sa Forcom pa sa svim političkim partijama koje participiraju. Mi smo najveći faktor, najveći politički subjekat i danas ćemo da ih pozovemo na razgovor. Još nije ništa definisano, albanske patriote žele da preokrenu stvar u njihovu korist ali to ne može jer je DPS ipak građanska partija svih vjera i nacija- rekao je Nrekić.

Predstavnik Opštinskog odbora DPS-a Luiđ Škrelja saopštio je da su potencijalni partneri DPS-a  sve partije koje prihvate da lokalna vlast mora da se ponaša drugačije nego prethodnih godina:

-Zajednički cilj svih je poboljšanje uslova života i standarda za sve građane opštine Ulcinj i obaveza kada se bude formirala vlast bez obzira na političku opciju. Kompletna lokalna vlast treba da bude u službi građana a ne opredijeljenih partijskih programa“, istakao je Škrelja.

Na vanrednim izborima u Ulcinju najviše glasova osvojila je Demokratska partija socijalista- 9 mandata, Forza 8 mandata, Koalicija za budućnost Ulcinja 7 mandata , DUA 3, SDP i Pozitivna po 2, a DF i SNP po jedan mandat. Za skupštinsku većinu neophodno je 17 mandata pa je za novu  lokalnu vlast potrebna koalicija dvije ili više partija.

 

Portal Analitika