Politika

ŠOĆ: Politički predstavnici Srba mogu djelovati samo kao dio vlasti

socdragan
P
olitički predstavnici Srba koji bi bili dio vlasti, mogli bi konačno da stave tačku na "hladni rat" i podjele između Srba i Crnogoraca, ali i da im pomognu da riješe brojna statusna pitanja, koja ih muče kao građane, kazao je Dragan Šoć za RTCG.

ŠOĆ: Politički predstavnici Srba mogu djelovati samo kao dio vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner RTCG je najavio da će se Narodna stranka u budućem periodu zalagati za to već na lokalnim izborima u Beranama, potom Podgorici, pa čak i na prijevremenim parlamentarnim izborima.

„Nama u Narodnoj stranci nije jasno da političke snage koje sebe deklarišu kao predstavnike Srba ili ukazuju na one probleme koji trenutno postoje, tako olako i rezolutno odbijaju sve to (učešće u vlasti) i time  u suštini podržavaju nastavak politike SDP-a koji ide na ruku  daljoj diskriminaciji Srba i održavanju tih podjela na relaciji Srbi – Crnogorci.

Na pitanje što je to što bi polički predstavnici Srba, ukoliko bi bili dio vlasti, mogli da učine za njihov položaj u Crnoj Gori, Šoć je odgovorio da se, govoreći o vladi, teško može razmišljati o njoj bez DPS-a.

„Imajući u vidu konstelaciju odnosa, što god mi mislili o tome, ne može se zamisliti bez DPS-a. Politički predstavnici Srba konačno bi mogli da stave tačku na hladni rat između Stba i Crogotaca, na te podjele koje već dugo opstaju unutar jednog naroda i koje nisu prirodno stanje jer mi iz NS smatramo da su Srbi i Crnogorci jedan narod. U konkretnom slučaju, mogli bi dodatno da doprinesu poboljšanju odnosa između Srbije i Crne Gore, da se konačno riješi pitanje statusa crkve pravoslavne u Crnoj Gori, prije svega njihove imovine i njihovog pravnog statusa“, kazao je Šoć, nabrajajući i još neka konkretna pitanja, kao što su statusna pitanja, dozvola boravka, trajni boravak,  prijem u državljanstvo.

„Sve to mogu da riješe samo ako su dio vlasti“, kazao je Šoć za RTCG.

Portal Analitika