Ostalo

Ligeti najbrži u Sent Moricu

Ligetti
A
merikanac Ted Ligeti pobjednik je šestog veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u Sent Moricu.

Ligeti najbrži u Sent Moricu
Portal AnalitikaIzvor

On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do treće veleslalomske pobjede ove sezone došao je u ukupnom vremenu dva minuta, 38 sekundi i 75 stotinki. To je njegova četvrta pobjeda ove sezone, ukupno 21. u Svjetskom kupu. Ove sezone, osim veleslalomskih trijumfa u Zeldenu i Biver Kriku, ima i pobjedu u superkombinaciji Vengenu.

Ligeti je za sekundu i 51 stotinku bio brži od drugoplasiranog Austrijanca Marsela Hiršera, dok je treći bio Francuz Aleksis Pinturo sa yaostatkom od sekundu i 69 stotinki. Na četvrtom mjestu završio je Šveđanin Mats Olson, peti je bio Austrijanac Filip Šerghofer, a šesti Italijan Roberto Nani.

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 460 bodova. Panturol je drugi sa 365, dok pet bodova manje ima trećeplasirani Ligeti. Hiršer je nakon Sent Morica preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 955 bodova. Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je danas ostao bez plasmana, je drugi sa 897, dok treće mjesto zauzima Pinturo sa 774 boda. (Mina)

Portal Analitika