Košarka

FIBA: Sjutra žrijeb kvalifikacionih grupa

FIBAlogo
Ž
rijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo (EP) košarkaša u Ukrajini biće održan sjutra u Barseloni, saopštila je FIBA Evrope. Među 26 selekcija, koje će se naći u žrijebu, je i Crna Gora.

FIBA: Sjutra žrijeb kvalifikacionih grupa
Portal AnalitikaIzvor

Nastup na EP, koje je na programu 2015. godine, kroz kvalifikacije izboriće 13 reprezentacija. Plasman na EP obezbijedili su Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska, Slovenija, Srbija i domaćin Ukrajina.

Direktan plasman osigurali su i Turska, Grčka i Finska, koje će zahvaljujući specijalnom pozivu FIBA učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

U Ukrajini igraće i Estonija, koja je kao pobjednik prve runde kvalifikacija obezbijedila plasman na Eurobasket.

Nastup u Ukrajini, osim Crne Gore, pokušaće da izbore Austrija, Njemačka, Holandija, Bjelorusija, Velika Britanija, Poljska, Belgija, Portugal, Bosna i Herzegovina, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Island, Rusija, Češka, Izrael, Slovačka, Danska, Italija, Švedska, Makedonija, Letonija, Švajcarska, Luksemburg i Gruzija.

Reprezentacije će u kvalifikacijama biti podijeljene u sedam grupa, pet sa po četiri i dvije po tri. Pobjednici grupa i najboljih šest drugoplasiranih reprezentacija plasiraće se na šampionat u Ukrajini. Kvalifikacioni mečevi biće odigrani 10, 13, 17, 20, 24. &'1080; 27. avgusta.

Ceremonija izvlačenja grupa počeće u 13 sati, a uoči glavnog žrijeba za Mundobasket koji će u septembru organizovati Španija.

Portal Analitika