Rukomet

ADŽIĆ: Bod protiv Đera za samopouzdanje pred meč sa Krimom

AdzicDragan11
T
rener Dragan Adžić bio je prezadovoljan izdanjem njegovih izabranica i osvajanjem boda (23:23) na gostovanju Đeru, na startu glavne runde Lige šampiona, prenosi RTCG.

ADŽIĆ: Bod protiv Đera za samopouzdanje pred meč sa Krimom
Portal AnalitikaIzvor

Adžić vjeruje da će bod, osvojen na gostovanju aktuelnom šampionu Evrope, uticati na samopouzdanje ekipe pred dva vezana meča u ''Morači'' protiv Krima i Larvika.

''Plave'' su bile na korak od senzacije i velike pobjede u Đeru, ali nijesu iskoristile posljednji napad za koji su imale 30 sekundi, pa je mađarski tim izbjegao prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone.

- Da nam je neko prije puta ponudio bod, sigurno da bi potpisali. Đer je fenomenalna ekipa, ali je odlična priprema i analiza koju smo napravili, dala rezultat, jer smo našli rješenje za golmanku Lunde Haraldsen, dobro smo zatvorili njihove bekove, kao i sjajnog pivota Loke. Raduje odnos i još više samopouzdanje koje će djevojke dobiti nakon ovog meča. Ne bih komentarisao suđenje, ali u svakom slučaju mogu da kažem da sam prezadovoljan i da smo osvojili veliki bod. Nadam se da ćemo pružiti još bolje izdanje u naredna dva meča i da će onda ovaj bod dobiti pravu vrijednost. Cilj je da u maju budemo na finalnom turniru u Budimpešti i uradićemo sve da ga ostvarimo - kazao je Adžić.

Budućnost naredna dva meča igra u ''Morači'' - 9. februara u najvećoj crnogorskoj dvorani gostovaće slovenački Krim, a sedam dana kasnije stiže norveški Larvik.

Bod osvojen u Đeru dobio bi na značaju ako bi ''plave'' ostvarile dvije vezane pobjede, koje bi ih značajno približile Budimpešti, koja će biti domaćin završnog turnira.

- Grupa je izuzetno teška i podjednako će biti teško osvojiti bodove u ''Morači'' i u gostima. Ne smije da nas zavara bod u Đeru, jer Krim i Larvik imaju vrhunske timove. Imali smo loših utakmica protiv Larvika u ''Morači'', ove sezone smo poraženi od Krima na našem terenu u Regionalnoj ligi, tako da ne smije da bude opuštanja, već pristup treba da bude isti kao u Đeru. Okrećemo se Krimu jer nas pobjeda u tom meču približava cilju, koji je podjednako dalek koliko je i bio ukoliko ne budemo maksimalno ozbiljni, koncentrisani i odgovorni u naredna dva meča - zaključio je Adžić.

Portal Analitika