Region

Pogledajte kako Aleksandar Vučić spašava dijete iz snijega

0102vuuuchic
U
Srbiji se trenutno odvija prava drama. Nakon što su iz smetova evakuisani svi putnica iz dva međunarodna voza, i prvi potpredsjednik srpske Vlade krenuo je sa Žandarmerijom u izbavljanje putnika u Feketićima, prenosi B92.

Pogledajte kako Aleksandar Vučić spašava dijete iz snijega
Portal AnalitikaIzvor

Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić sa ministrima odbrane i saobraćaja stigao je na mjesto gdje se nalazi više od 1.000 zavijanih ljudi, na autoputu kod Feketića u Srbiji i naložio angažovanje još vojnih i policijskih helikoptera i dopremanje vode i hrane ljudima koji su na tom mjestu bili zarobljeni više od 16 sati.

Vučić je pozvao građane da ne kreću na put bez prijeke potrebe, kako bi izbjegli nevolje, ali i pomogli nadležnim državnim organima da zbrinu sve one koji su već ugroženi nevremenom i jakim vjetrom koji nanosi smetove.

Prema njegovim riječima, na putevima na sjeveru Srbije trenutno ima osam velikih i četiri manje kolone u zastoju.

Pripadnici Vojske Srbije već su počeli evakuciju djece iz kolone od oko 200 automobila kod Feketića, a evakuisana je i jedna trudnica.

U evakuaciju će se uključiti još tri vojna i dva policijska helikoptera.

Sa Vučićem su ministri tehničke vlade Nebojsa Rodić i Aleksandar Antić, a u evakuaciju se uključio i teniser Novak Đoković, prenosi B92.

Portal Analitika