Politika

KNEŽEVIĆ: Intenzivna promocija NATO dodatno polarizuje Crnu Goru

knezevicmilanpravi
I
ntenzivnija promocija ideje ulaska države u NATO dodatno će polarizovati Crnu Goru i uticati na početak aktivnosti onih koji su za to da se tako važna odluka donese na referendumu, smatra funkcioner Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Intenzivna promocija NATO dodatno polarizuje Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvorKako je rekao, činjenica da je Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) donio odluku o intenziviranju aktivnosti na promociji ideje ulaska Crne Gore u NATO jasan je signal da Crna Gora neće dobiti poziv za ulazak u tu vojnu alijnsu na samitu u Velsu.

“Znači na pomolu je još jedna agresivna kampanja koju će od novca poreskih obveznika od kojih je većina za vojnu neutralnost, voditi kreatori afere Snimak, glumeći pritom globalnu zabrinutost za sudbinu Crne Gore”, kazao je Knežević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, stav političke grupacije koju vodi je jasan – za Crnu Goru je najbolja vojna neutralnost koja bi državi omogućila najbolje moguće odnose i sa Alijansom i sa Rusijom kao globalnim silama.

“Takođe, poštujem činjenicu da u DF-u postoje politički subjekti koji se zalažu za ulazak Crne Gore u NATO, ali je među nama kao konstituentima DF-a, potpuna saglasnost da se odluka o eventualnom ulasku u Alijansu isključivo može donijeti na referendum”, rekao je Knežević.

On smatra da se, imajući u vidu najavljenu kampanju DPS-a da otpočne svoje NATO aktivnosti po crnogorskim gradovima, stvara utisak kako je u Crnoj Gori riješeno svako ekonomsko, socijalno i društveno pitanje, i da je crnogorskom mozaiku savršenosti potreban i dio NATO-a kako bi kompletirali sliku savršenosti.

“Zbog toga smatram da bi DPS trebalo da krene u kampanju suočavanja sa ekonomskim rasulom u koje su doveli crnogorske građane i iz kojeg teško da bi nas i NATO mogao izvući”, saopštio je on.

Kako je kazao, najava kampanje dodatno će polarizovati Crnu Goru i sigurno uticati da otpočnu aktivnosti i onih političkih subjekata, NVO sektora, udruženja, nezavisnih intelektualaca koji su za to da se tako jedna važna odluka donese na referendumu.

“Uostalom, uvjeren sam da ni NATO neće dopustiti da se fingiranim reformama, deklaracijama, i istraživanjima javnog mnjenja vještački oblikuje podrška”, zaključio je Knežević.

Portal Analitika