Politika

MILOŠEVIĆ: Crna Gora je spremna za NATO na jesen

0102milosevic
C
rna Gora je, bez dileme, sigurna naredna članica NATO. „Mi smo spremni na to, ali ne donosimo sami odluku“, kazao je politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević, piše Pobjeda.

MILOŠEVIĆ: Crna Gora je spremna za NATO na jesen
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima sadašnje članice NATO saveza odlučiće da li će se tokom narednog samita savez proširivati, „ali mi vjerujemo da će se to dogoditi na jesen“.

Milošević je istakao da će DPS napraviti akcioni plan koji će se zasnivati na otvorenom, demokratskom i sveobuhvatnom dijalogu sa svim građanima, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje i odnos prema NATO.

„Uvjereni smo da je dijalog najbolji način za otklanjanje svih eventualnih dilema i dijeljenje svih informacija koje građanima mogu biti od koristi u ovom procesu. DPS je najbolje organizovana partija u ovom dijelu Evrope i imamo najveći potencijal da, kroz rad naše stranačke infrastrukture, razmijenimo argumente i razgovaramo sa svim zaintereseovanim stranama“, istakao je on, piše Pobjeda.

Milošević tvrdi da je DPS partija koja uživa najveće povjerenje građana, sa stalnim trendom rasta, a njihovi birači čine najveći dio onih koji su naklonjeni NATO integraciji.

„Zato smo sigurni da DPS može argumentovano objasniti i našim političkim neistomišljenicima zašto je članstvo u NATO važno za Crnu Goru i njenu budućnost“, istakao je Milošević.

Na pitanje da prokomentariše navode iz SDP-a da se DPS „neiskreno zalaže za članstvo u NATO“, Milošević je kazao da je članstvo u NATO pitanje čitavog društva i države, a ne ni jedne partije pojedinačno.

„Kada postanemo punopravni član saveza, neće to biti zasluga ni DPS-a ni SDP-a, ni neke treće partije, već crnogorskih građana i njihove jasne svijesti o potrebi trajnog obezbjeđivanja sigurne budućnosti u uvijek turbulentnom regionu. DPS je među prvim partijama koja je u svoje programske ciljeve uvrstila u članstvo u NATO savezu i bez ikakve zadrške radimo na ispunjavanju svih uslova“, istakao je Milošević.

Izvor: Pobjeda; foto: dps.me

Portal Analitika