Region

Zrenjanin: Vojni helikopter spasao 84 zavijana putnika

zrenjanin
H
elikopterom Vojske Srbije sa zavijanog puta Stajićevo - Perlez za sada su spasene 84 osobe, koje su prevezene do bolnice u Zrenjaninu. RTS javlja da su evakuisani svi zavijani putnici koji su bili u autobusima.

Zrenjanin: Vojni helikopter spasao 84 zavijana putnika
Portal AnalitikaIzvor

Vojska se uključila u deblokade putnih pravaca, nakon što su sniježni nanosi i jaki udari vjetra zavijali ljude i vozila u Vojvodini.

Spasilački timovi vjeruju da će do mraka uspjeti da izbave sve putnike koji su u različitim vozilima bili zavijani.

Ka najkritičnijem pravcu, Perlez-Stajićevo, ranije je bila upućena mehanizacija 333. inženjerijskog bataljona, a u akciji spasavanja i deblokadi puteva u tom dijelu Banata učestvuju četiri inženjerske mašine.

Na mjesto zbivanja uputili su se ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Zbog jakog vjetra koji stvara nanose snijega, situacija na putevima na sjeveru Bačke mijenja se danas iz časa u čas, na auto-putu se povremeno vozila zaustavljaju i i stvaraju kolone od nekoliko kilometara, teška mehanizacija “Vojputa” uklanjala je kamione, dok mehanizacija Vojske izvlači vozila s lokalnih puteva.

Kako tvrde u kompaniji “Vojput”, na auto-putu između Horgoša i Feketića, zbog izuzetno jakog vjetra koji naduvava snijeg na kolovoz, saobraćaj se odvija izuzetno otežano, kao i čišćenje snijega. (B92)

 

Portal Analitika