Politika

POPOVIĆ: Prvi sam za Tadića kazao da je “upakovano ništa”

beba
“Znam da će završiti tako što će za par godina zaustavljati ljude po ulici i objašnjavati da je nekad bio predsednik. To je cena kojom plaćamo naše ishitrene i nepromišljene odluke.”

POPOVIĆ: Prvi sam za Tadića kazao da je “upakovano ništa”
Portal AnalitikaIzvor

Ovim riječima je Vladimir Beba Popović, direktor Instituta za javnu politiku komentarisao u svojoj pisanoj izjavi listu “Danas”, jučeranju ostavku Borisa Tadića u Demokratskoj stranci.

„Šteta je da se na ovaj način završava politička karijera ovoga klovna. Da je bilo pravde trebalo je da završi posao uništavanja DS do kraja, jer je to radio od dana kad je preuzeo. Predavanje tih ostataka u ruke drugoj štetočini je nepravedno. Ovako, ponovo za sebe kupuje godinu, dve, ali će onima koje uspe da ponovo prevari i uzme glas ukrasti poslednje kapi neke nade da on ipak nije ovo što svi znamo da jeste“, naveo je Popović.

Direktor Instituta kaže da ne zna zbog čega ga Tadić stalno pominje: “Ja jesam prvi javno rekao za njega da je upakovano `ništa`, ali to je bilo pre deset godina i to danas znaju i govore svi! Pomagao sam stvaranje stranke na čijem je čelu bio godinama i finansijski i stručno. Od te pomoći živeli su i on i njegova porodica u teškim devedesetim. Žao mi ga je. Znam da će završiti tako što će za par godina zaustavljati ljude po ulici i objašnjavati da je nekad bio predsednik. To je cena kojom plaćamo naše ishitrene i nepromišljene odluke”, napisao je Popović, dodajući da “željno očekuje Tadićevu kampanju.”

Popovića je Tadić na svojoj press-konferenciji u Medija centru u Beogradu povezao sa kriminalom i onima koji su nanijeli štetu Demokratskoj stranci.

Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije i počasni predsjednik DS, napustio je juče  stranku koju je vodio od februara 2004. do novembra 2012. godine.

Tadić je odlučio da napusti DS “zbog nesaglasnosti sa pravcem kojim demokrate idu pod novim rukovodstvom.”

Portal Analitika