Politika

SNP: Nepotreban Nikolićev politički izlet

3101SNP
P
ovodom izjave Tomislava Nikolića, predsjednika Republike Srbije, SNP smatra da je u pitanju nepotreban politički izlet gospodina Nikolića, oko viđenja političke scene Crne Gore za koji bi se, pored ostalog, mogla izreći i ocjena o nedovoljnom poznavanju iste, a koji, uzgred budi rečeno, u potpunosti korespondira sa stavom Mila Đukanovića.

SNP: Nepotreban Nikolićev politički izlet
Portal AnalitikaIzvor

Tomislav Nikolić rekao je u intervjuu za RTS da je govorio političarima koji vode Srbe u Crnoj Gori da prihvate status nacionalne manjine i da uđu sa Đukanovićem u vlast, kako bi srpski narod povratio svoja prava.

SNP, kao partija građanske provinijencije, ne gleda pozitivno na navedene stavove i sugestije. Smatramo da Crnoj Gori može biti dobra samo ako prestanemo sa prebrojavanjem po nacionalnoj osnovi. Sa druge strane, pogrešne su premise da je Đukanović konstanta u vlasti Crne Gore kojoj se treba prilagođavati.

SNP smatra da je ključna pretpostavka da će brojni ekonomsko-socijalni problemi, kao i duboke podjele u Crnoj Gori, početi da se prevazilaze smjenom režima Mila Đukanovića, koji je upravo produkovao ove probleme i podjele, a koji mu pogoduju da bi opstao na vlasti. DPS/SDP koalicija međusobnim imaginiranim sukobima pokušava samo odložiti dan političkih promjena u Crnoj Gori, koji će nesporno započeti našom pobjedom u Beranama.

Za SNP nema nikakve dileme da odluku o političkim promjenama, i o budućoj političkoj sceni Crne Gore, isključivo treba da donesu građani Crne Gore na slobodnim izborima. Takođe, svoje odluke o ključnim političkim pitanjima realizacije Izbornog programa SNP-a i ubuduće će, kao što to čini od svog osnivanja, isključivo donositi organi Partije, rukovodeći se Programom i onim što je najširi interes građana Crne Gore, navodi se u saopštenju SNP-a.

Portal Analitika