Politika

Ulcinj: Razgovaraće svako sa svakim

31ulc
U
DUA i Koaliciji „Zajedno za budućnost Ulcinja“ još nije odlučeno sa kojim će strankama stupiti u postizbornu koaliciju. Obje će se odazvati pozivu Force na razgovore, potvrdili su Fatmir Đeka, čelnik Koalicije „Zajedno za budućnost Ulcinja“, i Mehmet Zenka, čelnik DUA. Prvi čovjek ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić je rekao da će sljedeće nedjelje razgovor obaviti sa DUA, Koalicijom, Forcom i SDP-om.

Ulcinj: Razgovaraće svako sa svakim
Portal AnalitikaIzvor

- U skladu sa odlukom Glavnog odbora, a polazeći od programskih ciljeva Force kao i bliskosti partijskih programa, Glavni odbor je ocijenio da postizborna koalicija sa Koalicijom „Zajedno za budućnost Ulcinja“ i DUA na najbolji način omogućava realizaciju političkog programa Force, koja je u interesu svih građana Ulcinja – rekao je Pobjedi Nazif Cungu, lider Force.

Lider Koalicije „Zajedno za budućnost Ulcinja“ Fatmir Đeka potvrdio je Pobjedi da su dobili poziv od Force i da su otvoreni za razgovore sa njima.

- Mi ćemo se odazvati pozivu i s obzirom na to šta se tu bude prezentovalo takvu ćemo odluku i donijeti. DUA nikada nije svoju politiku usmjeravala prema ponuđenim stolicama, pa će tako biti i sada i ubuduće. Pošto nije iskreno počelo, sumnjam da će se iskreno i završiti. Mi ćemo ostati pri našem stavu i ispoštovati naše glasače. Albanska stvar je bila i prije izbora, pa su se tada mnogi utrkivali ko će biti bliže DPS-u. Sada je krenula priča koja apsolutno ne treba Albancima u Crnoj Gori, jer nije iskrena. DUA je uvijek bila iskrena sa svojim stavovima. Dok god smo mi bili jaki na sceni, ni onakve smicalice nijesu bile moguće. Ovdje imamo posao sa politikama koje apsolutno ne znaju šta će, ni kako će, ni kuda će. Mi ćemo se odazvati svakom pozivu i razgovarati sa svima, ali šta će biti odlučeno zavisi isključivo od toga da li je u interesu naših birača – rekao je Pobjedi Mehmet Zenka.

- Pregovori DPS-a će početi sljedeće nedjelje. Sastaćemo se sa svakom partijom: Demokratskom unijom, Koalicijom „Zajedno za budućnost Ulcinja“, Forcom, SDP-om – rekao je Pobjedi Ljoro Nrekić, nosilac liste DPS-a.

Prema preliminarnim rezultatima OIK, DPS je osvojila devet mandata – 3174 glasova, Forca  osam mandata – 2928 glasova, Koalicija ,,Zajedno za bolji Ulcinj“ sedam – 2345 glasova,  DUA tri  – 1058 glasova,  SDP  dva mandata – 820 glasova, Pozitivna CG dva mandata – 682 glasova, SNP jedan mandat -479 glasova i DF jedan mandat – 387 glasova.

 

Portal Analitika