Ostalo

Prva reakcija Šumahera - treptaj oka!

Sumaher1
M
ihaelu Šumaheru koji se mjesec dana nalazi u komi poslije teške povrede glave, ljekari smanjuju sedative, a prva reakcija bila je treptaj.

Prva reakcija Šumahera - treptaj oka!
Portal AnalitikaIzvor

Šumaher, koji je u bolnici u Grenoblu od kada je 29. decembra u Meribelu udario glavom o stijenu prilikom pada sa skija, vještački je držan u komi kako bi se ljekari izborili sa krvarenjem u lobanji.

U saopštenju koji je potpisala njegova menadžerka, ovog četvrtka navodi se da su, ipak, tačni raniji navodi pojedinih medija da slavnog vozača doktori polako bude iz kome.

"Ljekari su počeli da smanjuju doze sedativa koji se daju Mihaelu, kako bi otpočeo proces buđenja, koji bi mogao dugo da potraje. Kako bi se zaštitila njegova porodica, sve zainteresovane strane su se dogovorile da se ova informacija objavi tek kada proces zaista i otpočne".

Pored ovog zvaničnog saopštenja, pojavila se i jedna nezvanična informacija: kako navodi francuski "Ekip", prvi neurološki refleks koji je zabilježen kod Šumahera od kada je počelo smanjenje doze sedativa - bio je treptaj oka.

Portal Analitika