Politika

Milić i Kaluđerović posjetili Katolički duhovni centar

veljiomilic3001
P
redsjednik SNP-a Srđan Milić i poslanik te stranke Velizar Kaluđerović posjetili su juče Katolički duhovni centar.

Milić i Kaluđerović posjetili Katolički duhovni centar
Portal AnalitikaIzvor

Voditelj Katoličkog Duhovnog Centra, Frano Dušaj je čelnike SNP-a upoznao sa radom i djelatnošću ustanove. Između ostaloga je pomenuo kako  je centar  postao prepoznatljiv u društvu zbog rada na pastoralnom , ekumenskom, socijalnom, pedagoško-znanstvenom, terapeutskom i karitativnom modelu.

- Na poseban način je upoznao uzvanike sa integrativnim-inkluzivnim karakterom  predškolske ustanove “ Majke Terezije”. U ovoj ustanovi uz zdravu djecu, dolaze nam i djeca sa nedostatcima u ravoju iz cijele Crne Gore. Pomenuta djelatnost je pun pogodak u ekumenskom, međureligijskom i međunacionalnom smislu. Dugogodišnji rezultati rada pokazuju da su sva djeca koja nam dolaze u centar,  uključena  u javni život, vrtiće i škole. Akcenat našeg rada, jer se zalažemo za njihovu budućnost, je da jednog dana mogu doći do zapošljavanja, da se za sebe mogu koliko toliko pobrinuti i da mogu osnivati svoje porodice. Ovakav rad je jedinstven u Crnoj Gori, i na jugioistoku Evrope – saopšteno je iz Katoličkog duhovnog centra.veljomilic3001

Srđan Milić je pozitvno ocijenio sve što je bio u prilici da vidi tokom radne posjete.Takođe je izrazio spremnost  i ponudio svoju podršku za bolju i sigurniju budućnost ovog centra, kod odgovornih državnih organa, uključujući Skupstinu i  Vladu Crne Gore.

Portal Analitika