Muzika

VULIĆ: Sergej ima kvalitet, plasman zavisi od lobiranja i uloženih sredstava

2901Sabrija-VulicRTCG.ME429
Š
ef medijskog pula Eurosonga za Crnu Goru Sabrija Vulić, u izjavi za Portal Analitika, kazao je da naš ovogodišnji predstavnik na Eurosongu Sergej Ćetković ima kvalitetnu pjesmu, ali da će njegov plasman, u prvom redu, zavisiti od lobiranja i uloženih sredstava u promociju pjesme.

VULIĆ: Sergej ima kvalitet, plasman zavisi od lobiranja i uloženih sredstava
Portal AnalitikaIzvor

- To što Sergej neće moći da računa na bodove žirija iz zemalja regiona ne bi trebalo da ima nikakvog uticaja. Iskustvo od prošle godine nam govori da to nije imalo nekog značajnog uticaja - obzirom da smo dobili par poena iz Hrvatske, niti jedan bod iz Slovenije, istini za volju, iz Srbije smo dobili 12 poena, Makedonija nas nije ni ocjenjivala - tako da mislim da to ne može nešto da utiče, pogotovo u ovom novom načinu ocjenjivanja, a i stvari su tako postavljene na Eurosongu da mislim da jednostavno ocjene i plasman nekih kompozicija više zavisi od nekih drugih faktora nego od žirija i publike - kazao je Vulić za Portal Analitika.

On je podsjetio da su u pobjedničke kompozicije posljednjih par godina uložena sredstva koja se mjere milionima eura.

- Plasman u prvom redu zavisi od lobiranja i od uloženih sredstava u kompoziciju. Dakle, moramo znati da su u pobjedničke kompozicije, u posljednje dvije godine, uložena ogromna sredstva koja se mjere milionima eura i da je urađena jedna promocija koja je bila fantastična pa je sve to uticalo na konačan rezultat. Što se nas tiče, očekujemo glasove iz dijaspore, naše i okolnih zemalja koje neće učestvovati na takmičenju - Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Sergej Ćetković je regionalna zvijezda i negdje iz tog razloga možda treba očekivati da će se ljudi koji žive u inostranstvu, sa ovih prostora, odlučiti da pošalju svoj glas za Sergeja - potcrtao je Vulić i dodao:

sergej-cetkovicSVET.RS429

- Ono što je nama bitno u cijeloj ovoj priči jeste da je Sergej napravio dobru pjesmu i da će imati kvalitetan nastup. U svakom slučaju, mi smo zadovoljni time što smo i prošle i pretprošle godine imali zapažene nastupe, što se svjetska javnost zainteresovala za naše izvođače, a sasvim sam siguran da će biti tako sa ovogodišnjim crnogorskim predstavnikom Sergejem Ćetkovićem.

Vulić je naveo da se promocija Sergejeve pjesme i spota očekuje do polovine marta.

- Očekujemo da će zvanično predstavljanje pjesme biti do polovine marta, negdje kao i prošle godine. Do tada bi trebala biti predstavljena pjesma i video spot - zaključio je Vulić.

Podsjetimo, ovogodišnji žrijeb bio je naklonjen Sergeju Ćetkoviću, s obzirom na to da će naš predstavnik 6. maja nastupiti u drugoj polovini prve polufinalne večeri Eurosonga. Pored našeg predstavnika, te noći pjevaće i predstavnici Švedske, Albanije, Islanda, Rusije, Letonije, Azerbejdžana, Jermenije, Estonije, Belgije, Mađarske, Moldavije, San Marina, Portugala, Ukrajine i Holandije.

foto: www.rtcg.me; www.svet.rs

Portal Analitika