Fudbal

Nejmarov otac priznao da je dobio 40 miliona od Barse

Nejmmarr
N
ejmar da Silva Santos, otac i agent fudbalera Barselone Nejmara, priznao je da je od katalonskog kluba dobio proviziju od 40 miliona eura da bi njegov sin potpisao ugovor.

Nejmarov otac priznao da je dobio 40 miliona od Barse
Portal AnalitikaIzvor

Silva Santos je rekao da se ne plaši da se pojavi pred poreskim vlastima Španije i Brazila i objasni čitav transfer.

"Sve što želim je da moj sin može na miru da igra i pripremi se za Svjetsko prvenstvo u Brazilu", rekao je Silva Santos i naveo da se sa Barselonom dogovorio da mu uplati novac, kako bi katalonski klub imao prednost kada Nejmar bude prodavan.

Deset miliona eura mu je isplaćeno 2011, a ostatak kada je Nejmar prošle godine potpisao ugovor sa Barsom. Uprkos tome, Silva Santos je rekao da može da dokaže da na taj način nije prekršen propis Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koji predviđa da su bilo kakvi novčani dogovori dopušteni samo šest mjeseci prije potpsivanja ugovora, ali to nije detaljno objasnio.

Ova izjava Silve Santosa predstavljaće novi problem za sada već bivšeg predsjednika Barselone Sandra Roselja, koji bi zbog prikrivanja pravog iznosa transfera mogao da bude osuđen.

Barselona je prošle godine saopštila da je transfer Nejmara izonosio 57 miliona eura, da bi prošle sedmice, kada je afera dospjela u javnost, ali i do javnog tužioca, sa Nou Kampa stigla nova informacija, po kojoj je transfer bio 86,2 miliona eura, a pojedini mediji prenose da je Nejmar plaćen čak 95 miliona. (Blicsport)

Portal Analitika