Politika

MEDOJEVIĆ: Rasmusen stavio tačku na propagandu vlasti

medo
I
zjavom Generalnog sekretara NATO-a stavljena je tačka na propagandu režima da će Crna Gora dobiti pozivnicu za članstvo u septembru i neko treba da bude smijenjen zbog fijaska ključnog strateškog prioriteta državne politike, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

MEDOJEVIĆ: Rasmusen stavio tačku na propagandu vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Anders Fog Rasmusen je u ponedjeljak, predsavljajući godišnji izvještaj NATO-a, kazao da je napredak Crne Gore u prošloj godini očigledan, ali da još ima posla u dostizanju standarda NATO-a. “Kada je Crna Gora u pitanju, izazovi ostaju bezbjedonosne agencije koje moraju dostići standarde Alijanse i borba protiv korupcije”.

Medojević je saopštio da su lažne, fingirane, strogo kontrolisane reforme bezbjednosnog sektora imale za cilj nastavak brutalne zloupotrebe ovih službi za švercerske i kriminalne aktivnosti i za, kako je rekao, enormano bogaćenje ljudi iz vrha režima i vrha službi.

- Osnovni stretški cilj službi je bio zaštita korumpiranog režima i očuvanje vlasti. Shodno strateškom cilju, bile su definisane i mete djelovanja službi - rekao je Medojević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, to su bili konkurenti u švercerskim i kriminalnim poslovima, međunardone službe koje su istraživale narko kartele i politički neistomišljenici režima, prema kojima su u kontinuitetu primjenjivane nezakonite i protivustavne mjere tajnog nadzora.

- Od presretanja telefonskih razgovora, postavljanja prislušne opreme i opreme za snimanje u radnim i stambenim prostorijama, presretanja elektronskih komunikacija, tajnog praćenja od saradnika, infiltriranje saradnika u opozicoine partije, slobodne medije, kritičke NVO - dodao je on.

Kako je kazao Medojević, svakodveno su nezakonito prikupljane informacije i kreirani tajni dosijei o metama tajnih mjera službi.

- Na bazi prikupljenih informacija, njihovim lažiranjem, korigovanjem, doradom i drugim metodama specijalnog tretmama kreirane su monstruozne laži o ključnim političkim protivnicima režima, koje su onda distribuirane preko kontrolisanih državnih i privatnih medija, ali kroz mrežu doušnika i saradnika službi - naveo je on.

Medojević smatra da Crna Gora, “sa ovakvom UDBOM, partijskom policijom”, ne može u NATO. “Znam da je među profesionalcima u službama veliko nezadovoljstvo i da traje tiha opstrukcija rada zbog nezadovoljstva načinom na koji se upravlja slžbama i korupcijom u vrhu službi”.

Portal Analitika