Fudbal

Osnovan ženski odbor u okviru SPFCG

odbor2801
Ž
enski odbor u okviru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) osnovan je juče u Podgorici. Na inicijalnom sastanku, kako je saopšteno iz SPFCG, dogovoreni su okvirni koraci razvoja Odbora.

Osnovan ženski odbor u okviru SPFCG
Portal AnalitikaIzvor

- Posebno su naglašene aktivnosti po pitanju edukacije, kolektivnog osiguranja i regionalne saradnje.  Učesnici sastanka su saglasni da je ženski fudbal u Crnoj Gori još u inicijalnim fazama razvoja, ali imam informaciju da njihov model organizacije i načina rada preuzimaju u nekim zemljama ragiona gdje on ima znatno dužu tradiciju. Crnogorski ženski fudbal je sada na amaterskom nivou, i ne može se govoriti o klasičnom sindikalnom organizovanju fudbalerki , ali su učesnici sastanka mišljenja da ćekroz ovaj oblik udruživanja poboljšati njihov status, a mjere i koraci koje se do tada realizuju na polju edukacije, osiguranja i drugih aspekata naših aktivnosti  samo će pomoći našim fudbalerkam – navodi se u saopštenju.

Za predsjednicu je izabrana Jovana Mrkić, fudbalerka ŽFK „Ekonomist“  Nikšić.

- Drago mi je što sam izabrana za predsjednicu Ženskog odbora SPFCG. Ovo je tek početak i očekujem da ćemo uspješno realizovati planirane aktivnosti, a razvojem ženskog fudbala uporedo će se razvijati i Ženski odbor pri SPFCG - rekla je 22-godišnja Nikšićanka.

- Sa pažnjom smo pratili dosadašnji razvoj ženskog fudbala kod nas, i želimo da čestitamo selektoru Zoranu Mijoviću  i Fudbalskom savezu što su za kratko vrijeme postigli mnogo. Ubijeđen sam da će u budućnosti postići još više uspjeha, a vrata Sindikata će uvijek biti otvorena za naše fudbalerke. Zajedno možemo postići dosta, i Ženski odbor će biti uključen u sve naše aktivnosti, što je uostalom praksa u Evropi - rekao je predsjednik SPFCG Željko Janović.

Portal Analitika