Svijet

Bez napretka u pregovorima između sirijske vlade i opozicije

2701zenevaforumok
M
eni je lako biti strpljiv, ali se nadam da će obje strane razmisliti o svom narodu, kazao je danas, nakon četvrtog dana pregovora, predstavnika sirijske vlade i opozicije specijalni predstavnik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju Ahdar Ibrahimi.

Bez napretka u pregovorima između sirijske vlade i opozicije
Portal AnalitikaIzvor

Osvrćući se na pregovore o humanitarnoj krizi u Siriji, Ibrahimi je kazao kako oni danas nijesu dali mnogo rezultata.

"Mjere gradnje povjerenja poduzimaju se prije početka konferencije. Međutim, prije nego smo se mi sastali do toga nije došlo. Ovo je bio još jedan pokušaj da vidimo da li zatvorenici, otete žene i djeca, čak i ranjenici, dobijaju potrebnu medicinsku njegu i ostale potrepštine. Nastavićemo pokušavati da ovi pregovori daju neke rezultate", naglasio je Ibrahimi.

Izrazivši ohrabrenje i sreću što se Konferencija, koja se planira od 7. maja 2013. godine, konačno i desila, Ibrahimi je istakao kako je to samo ipak jedan mali korak naprijed. On je dodao kako će nastaviti da se trudi da pregovori uspiju.

"Nadamo se da će strane sarađivati, nadamo se da će oni sa uticajem iskoristiti svoj uticaj da nam pomognu da napredujemo", poručio je Ibrahimi, dodavši kako smatra da obje strane previše koriste medije.

Humanitarni razgovori danas nijesu rezultirali pozitivnim stvarima, pojasnio je Brahimi. Neće biti omogućeno konvojima da stignu na mjesta na koja je potrebno, a Ibrahimi je istakao i kako se još uvijek pokušava osigurati izlazak iz Homsa za žene, djecu i ranjenike.

(Vijesti.ba/AA)

Portal Analitika