Region

STOJILJKOVIĆ: Vučić računa da bude na vlasti 10 godina

okvucich
I
ako je javnost bila pripremana za izbore, prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić ozbiljno je vagao prije donošenja odluke, ocijenio je danas profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković.

STOJILJKOVIĆ: Vučić računa da bude na vlasti 10 godina
Portal AnalitikaIzvor

- Šta je proračun? To je Vučić i rekao. On računa da bude na vlasti još jedno šest do 10 godina. On zna, kao što i mi znamo, da se nalazimo pred nečim što je gadno i politički neupotrebljivo. A to je temeljna, ozbiljna kriza, nezaposlenost, sistemska korupcija koja se samo načeta jer nije ušla u političku elitu - rekao je Stojiljković, prenosi B92.

Vučić je, kako je rekao Stojiljković, vagao da li je bolje da se na izbore ide za četiri godine kada se neki rezultati mogu vidjeti i kada opet možete očekivati vlast, nego za dvije.

- Njemu sada treba situacija u kojoj će moći da dođe eventualno do polovine glasova sa onima kojima mu se nude i koji mogu da mu dovedu bar 50 odsto - ocijenio je on.

Na pitanje hoće li se preslikati situacija sa izbora na Voždovcu, kada je izašlo svega 35 odsto građana, od kojih je većina glasala za SNS, Stojiljković kaže da vjeruje da će na vanredne parlamentarne izbore izaći preko 50 odsto, jer ima 35 do 40 odsto izborno opredijeljenih.

- Za izbore u Beogradu je izlazilo preko 50 odsto - podsjetio je on.

Kako objašnjava Stojiljković, ako se uzme u obzir kolika je podrška SNS od 40 odsto izašlih, a kolika bi bila ako je izlaznost na primjer 60 odsto, onda je ovo najpovoljniji trenutak za SNS da izađu na izbore.

 

 

Portal Analitika