Politika

VEŠOVIĆ: Lideri Fronta da razmisle o političkoj penziji

2701cajo
L
oši izborni rezultati kod svih političkih grupacija izazvali bi zabrinutost i uzrokovali bi utvrđivanje političke odgovornosti,  samo su kod Demokratskog fronta razlog za optimizam i uvjerenje da će kao logičan slijed seriji poraza doći na red pobjede, saopštio je portparol DPS-a Časlav Vešović. On je kazao da da je teško vjerovati da će i debakl Fronta u Ulcinju, u kojem je njihova lista osvojila 79 odsto manje glasova od njihovog predsjedničkog kandidata, biti dovoljna opomena da objektivnije prognoziraju ishode izbora i imaju odgovorniji odnos prema građanima koji im daju podršku.

VEŠOVIĆ: Lideri Fronta da razmisle o političkoj penziji
Portal AnalitikaIzvor


Vešović je kazao da bi loši rezultati trebalo da izazovu zabrinutost, ali da su samo kod Fronta oni razlog za optimizam.

"Nekada je tako razmišljao samo Nebojša Medojević, a sada gotovo svi u DF-u. Takva logika ih drži u opozicionim klupama i držaće ih još dugo. Nije dovoljno ni to što su njihove liste u odnosu na poraženog predsjedničkog kandidata doživjele drastičan pad, na Cetinju 70 odsto manje glasova, a u Mojkovcu sakriveni u koaliciji sa SNP-om zajedno su zavrijedili 29 odsto manje povjerenje građana, već su nastavili da šire lažnu nadu da će ostvariti pobjede u crnogorskim opštinama u kojima će se uskoro održati lokalni izbori", naveo je Vešović u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portparol DPS-a naglašava da je teško vjerovati da će i debakl Fronta u Ulcinju, u kojem je njihova lista osvojila 79 odsto manje glasova od njihovog predsjedničkog kandidata, biti dovoljna opomena da objektivnije prognoziraju ishode izbora i imaju odgovorniji odnos prema građanima koji im daju podršku.

Vešović ističe da Front uporno vara građane govoreći im da će oni pobijediti na narednim izborima.

"Te priče su siti svi u Crnoj Gori. Demokratska partija socijalista je zainteresovana za bolju konkurenciju na političkom tržištu Crne Gore. Ako je cilj i Demokratskom frontu da bude stvarna alternativa vlasti, možda bi većina aktuelnih lidera u tom savezu trebala da razmisli o kolektivnoj političkoj penziji. Sa njima na čelu opozicije sve izborne utakmice u Crnoj Gori će imati iste pobjednike", kaže se u saopštenju.

Portal Analitika