Politika

Kovačević: Građani nedovoljno informisani o NATO-u

2701kovacevic
I
nfo centar o evroatlantskim integracijama Centra za demokratsku traziciju (CDT) od njegovog otvaranja u novembru 2012. godine posjetilo je oko hiljadu građana, ali većina nije dovoljno informisana o tim temama, kazala je za Pobjedu predsjednica CDT-a, Milica Kovačević.

Kovačević: Građani nedovoljno informisani o NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

Ona je rekla da čak i oni najzainteresovaniji za temu često dođu u Info centar opterećeni različitim predrasudama i neistinama.

“Međutim, sve je više onih koji izlaze iz „utvrda“ jednostranih stavova i otvaraju se da čuju sve argumente i za i protiv NATO integracija”, navela je Kovačević za Pobjedu.

Prema njenim riječima, interesovanje građana za aktivnosti Info centra značajno je povećano od druge polovine prošle godine.

Kovačević je dodala da je Info centar dobio povjerenje stručne i političke javnosti, i da se njihovim pozivima za gostovanja svi odazivaju.

Ona je kazala da su najčešći posjetioci Info centra mladi ljudi, ali da u posljednje vrijeme interesovanje iskazuju i predstavnici svih generacija.

Pored aktivnosti u Info centru, Kovačević navodi da su u prethodnoj godini ostvarili direktan kontakt sa više od tri hiljade maturanata u više crnogorskih opština, kroz radionice o evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ona je najavila da će u narednom periodu fokus CDT-a biti na podsticanju većeg angažovanja Skupštine Crne Gore u procesu NATO integracija.

 

Portal Analitika