Fudbal

ŠARKIĆ: Dogovorom sa Italijanima Budućnost bi imala redovan priliv novca

2701sarkicbojan
B
ojan Šarkić
predsjednik FK Budućnost, kazao je u razgovoru za Arenu, da je razgovarao sa Italijanima u dijelu finansiranja kluba, kako bi mogli da računaju na jedan redovan priliv sredstava u toku godine.

ŠARKIĆ: Dogovorom sa Italijanima Budućnost bi imala redovan priliv novca
Portal AnalitikaIzvor

On je najavio dolazak igrača iz Francuske na probu, koji bi ukoliko budu zadovoljili, igrali za novac koji dobijaju i domaći igrači u klubu.

- U razgovorima smo oko traženja partnera, vezano za sponzorski dio i učešće u finansiranju kluba. Italijani su prvi put došli juče, a tek ćemo da vidimo u kojem će se pravcu to razvijati. Ako bismo došli do novčanih sredstava, dobro je u svakom slučaju, jer bi onda napravili jednu strukturu koja bi se finansijskim dijelom pokrila, ali ne u potpunosti - kazao je Šarkić za Arenu.

On je dodao da nije razgovarano o privatizaciji Budućnosti.

- Ne razgovaramo o privatizaciji, kupovini, nego o dijelu finansiranja kluba, tako da bi sa te strane onda mogli da računamo na jedan redovan priliv sredstava u toku godine, gdje bi se relaksirali. Vjerujem da neće biti prvi ni posljednji kontakt. Nadam se da ćemo u okviru planova koje smo najavljivali još u julu, a to je da stabilizujemo ekipu finansijski, ovo samo jedan od koraka koje preduzimamo - potcrtao je Šarkić.

On je kazao da će insistirati na talentu i radu sa mladima, te da će se, ako budu angažovali neke igrače, fokusirati na onima koji mogu doprinijeti kvalitetu igre.

- Burzanović je tu, da li će ostati zavisi od njega, razgovarali smo, za nas je dobrodošao. U zavisnosti od njegove reakcije, mi ćemo odreagovati dovođenjem pojačanja koje bi eventualno pokrilo njegovo mjesto. Orjentacija su nam mladi igrači, sve će se kretati u nekom dobu ne starijem od 23 godine - kazao je Šarkić i dodao:

- Očekujemo dolazak na probu igrača iz Francuske i oni će biti na pripremama u Hrvatskoj. Oni su igrali u prvoj Francuskoj ligi. Ako zadovolje, igraće za novac koji dajemo našim momcima, ništa ekstra, to su cifre o kojima sam govorio i koje su javne. Nijesmo u mogućnosti da odvajamo ekstra novac - zaključio je Šarkić.

 

Portal Analitika