Politika

Bušati: Albanija promoviše Crnu Goru u NATO

busati
Al
banija aktivno učestvuje u promociji Crne Gore u NATO, jer smatra da ona treba što prije da postane dio Alijanse, poručio je šef albanske diplomatije Ditmir Bušati.

Bušati: Albanija promoviše Crnu Goru u NATO
Portal AnalitikaIzvor

On je u intervjuu Televiziji Crne Gore kazao da se NATO ne može posmatrati samo kao vojna organizacija, jer je mnogo više od toga, prenosi MINA.

„To je organizacija koja nameće određene standarde i pravila u načinu kako sprovodite politiku, gradite institucije, modernizujete sistem, napredujete po pitanju reformi u vladavini prava, kako dijelite osjetljive i povjerljive i o tome kako vas vide u regionu i šta za region značite“, naveo je Bušati.

Prema njegovim riječima, u Alijansi Crnu Goru vide kao dio koji nedostaje mozaiku.

Bušati je kazao da Albanija propagira politiku otvorenih vrata, i naglasio da je za članstvo važna većinska podrška u društvu, i da građani moraju shvatiti da je NATO „biznis karta za državu“

„Mislim da bi pristupanje bilo dodatna vrijednost za Crnu Goru, ali i za Alijansu. Ne bih rekao da time što postajete NATO članica, odmah imate procvat u smislu investicija. U našem slučaju, pomoglo je u reformama u određenim oblastima, dok je u drugim došlo do zastoja. Ali, takođe je bitno za ubrzavanje procesa pristupanja Evropskoj uniji EU“, pojasnio je Bušati. (Mina)

 

Portal Analitika