Novi proizvodi

Motocikl budućnosti postao stvarnost

2601motor
M
otocikl sa jednim točkom postao je stvarnost i svi koji žele da imaju ovog jednotočkaša "iz budućnosti" mogu ga naručiti u kompaniji RYNO motors.

Motocikl budućnosti postao stvarnost
Portal AnalitikaIzvor

Električni motocikl izgleda kao da je stigao iz 2114. godine. Cijela priča oko RYNO-a počela je 2006. godine kada je inženjer Kris Hofman počeo da radi na konceptu kojem je prethodio crtež njegove 13-godišnje kćerke.

Pitala je svog oca da li bi mogao da napravi jedan motocikl koji je vidjela na nekoj od tadašnjih video igrica. Nakon osam godina i šest napravljenih prototipa, Hofman je ispunio želju svoje kćerke.

Oni koji imaju Segway, znaće da upravljaju ovim motociklom. Ukoliko želite da ubrzate, nagnete se naprijed. Obrnut proces je ukoliko želite da se zaustavite.

Sa standardnom baterijom, RYNO može preći 16 kilometara. Ukoliko volite brzinu, ovaj čudesni motocikl nije za vas jer mu je maksimalna brzina oko 15 kilometara na sat. Težak je 72.5 kilograma a može nositi do 117 kilograma uključujući opremu i vozača. Pokreće ga motor sa pet konjskih snaga.

Ukoliko želite da ga vozite u aprilu, kada se očekuje da će biti izvršene prve narudžbe, moraćete platiti 5.300 dolara.

Izvor: klix.ba

Portal Analitika