Svijet

Opozicija odbila Janukoviča

25Januk
O
pozicija odbila prijedlog predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča da preuzme mjesto premijera, javlja Raša tudej.

Opozicija odbila Janukoviča
Portal AnalitikaIzvor

Bivši bokserski šampion Vitalij Kličko poručio je da moraju da se održe predsjednički izbori, a Arsenij Jacenjuk, jedan od lidera opozicije, da se donese nov ustav. Kličko je dodao da če se pregovori nastaviti, javio je reporter RT.

"Naš zahtjev je da se održe predsjednički izbori ove godine...Nećemo odustajati, ali razgovori će biti nastavljeni", rekao je demonstrantima Kličko nakon što je Janukovič ponudio opoziciji mjesto premijera da bi se okončala kriza u zemlji, prenijela je agencija AFP. 

Arsenij Jacenjuk poručio je demonstrantima da je opozicija spremna da preuzme odgovornost, odvede Ukrajinu u EU i oslobodi Juliju Timošenko. 

Agencija AP je prenijela da je Jacenjuk poručio da je opozicija spremna da vodi zemlju, ali ne i da odmah prihvati ponudu predsjednika Janukoviča da on postane premijer. 

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ponudio je ranije danas mjesto premijera jednom od lidera opozicije Arseniju Jacenjuku, a mjesto vicepremijera Vitaliju Kličku. 

U razgovorima predstavnika opozicije s Janukovičen, Jacenjuku je ponđeno mjesto predsjednika vlade, na kojem bi zamijenio Nikolaja Azarova, dok je drugom vodji opozicije, bivšem bokserskom šampionu Vitaliju Kličku, ponuđeno mjesto potpredsjednika vlade zaduženog za humanitarne poslove, prenose mediji.

IZVOR: TANJUG

 

 

Portal Analitika