Svijet

Šumaherovo stanje i dalje teško, posljedice kome neminovne

2501sumaher
B
ivši medicinski delegat u Formuli 1 Geri Hartštajn ocijenio je da su male šanse da zdravstveno stanje Mihaela Šumahera bude kao prije teškog pada krajem decembra. Hartštajn je naglasio da je Šumaheru povrijeđen i centralni i lijevi dio mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspješno odstranjen hematom.

Šumaherovo stanje i dalje teško, posljedice kome neminovne
Portal AnalitikaIzvor


Šumaher je u vještačkoj komi od 29. decembra, kada je doživio težak pad na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu.



Sedmostruki šampion Formule 1 od tada je dva puta operisan, a njegovi ljekari u bolnici u Grenoblu nisu se oglašavali više od dvije nedjelje.



"Malo je vjerovatno da Mihael bude onaj isti kojeg smo poznavali prije nesreće. Prošle su skoro četiri nedjelje u komi, neminovne su posljedice. Trijumf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se", rekao je dr Hartštajn u svom internet blogu i dodao da bi više nego ikada u životu volio da nije u pravu.



Hartštajn je naglasio da je Šumaheru povrijeđen i centralni i lijevi dio mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspješno odstranjen hematom.



"Nažalost, izgleda da ima još hematoma, na lijevoj strani, ali i u centralnom dijelu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svijest, osjećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja pa i gutanja", rekao je Hartštajn.

foto: www.positiveradios.net

Portal Analitika