Region

Cvetanoviću pritvor do 30 dana

2401oksasac
S
aši Cvetanoviću, osumnjičenom za ubistvo Nikole Bojovića brata Luke Bojovića, sud je odredio pritvor do 30 dana, prenosi B92.

Cvetanoviću pritvor do 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

Portparol Posebnog odjeljenja Višeg suda Dušica Ristić precizirala je za Tanjug da je Cvetanoviću pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, ali i bojazni da će uticati na svjedoke, s obzirom da, kako kaže, postoje okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

"Pritvor mu je određen i zato što je za krivično djelo za koje se tereti, teško ubistvo, propisana kazna veća od deset godina, ali i zato jer su način izvršenja ili težina posljedice krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti, što može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", dodala je Ristić.

Cvetanović, koji je prije dva dana izručen iz Crne Gore, saslušan je samo na okolnosti određivanja pritvora.

Pred Tužilaštvom za organizovani kriminal uskoro će dati iskaz povodom sumnji da je on direktan izvršilac ubistva Nikole Bojovića 29. aprila u Beogradu 2013. godine, dok su osumnjičeni za organizovanje još u ekstradicionom pritvoru u Podgorici.

Za Cvetanovićem, zvanom Pitbul , bila je raspisana međunarodna potjernica od strane Interpola Beograd i on je izručen na molbu Ministarstva pravde i državne uprave Srbije radi izdržavanja kazne zatvora od godinu i po dana zatvora zbog teške kradje i radi krivičnog postupka za teško ubistvo - Nikole Bojovića.

Cvetanović je uhapšen 29. avgusta u Podgorici. Slobodan Šaranović iz Danilovgrada osumnjičen je da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, a Ratko Koljenšić da je organizovao taj zločin.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je 10. januara rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je dozvoljeno izručenje Šaranovića i Koljenšića srpskim vlastima, a predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj potjernici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu.

 

Portal Analitika