Košarka

Budućnost čeka Široki, JOVOVIĆ: Očekujem zahtjevan meč

KomatinaJovovic
J
oš jedan u nizu jako bitnih mečeva košarkaša Budućnost Volija u borbi za poziciju četiri i fajnl-for ABA lige. Pogotovo pred domaćom publikom, ''plavi'' imaju imperativ pobjede, a tako je i sada protiv ekipe Širokog. Gostima su bodovi itekako potrebni za bijeg iz donjeg dijela tabele, a uprkos brojnim povredama, u taboru Podgoričana vjeruju u 12. trijumf.

Budućnost čeka Široki, JOVOVIĆ: Očekujem zahtjevan meč
Portal AnalitikaIzvor

''Očekuje nas zahtjevan meč, prevashodno zbog velikih problema sa povredama u neđelji koja je za nama. Protiv Cibone smo igrali bez kapitena Popovića, i taj rad bez njega je imao uticaja na terenu. Ove neđelje smo radili sa svega deset igrača. Aleksa Popović je bio odsutan zbog povrede tetive, a nijesmo mogli da računamo ni na Kolmana. Ovo nas zabrinjava i poziva na oprez, da svi igrača koji budu u kombinaciji za tim daju maksimum. Sa velikom energijom moramo kontrolisati utakmicu protiv protivnika koji ima kvalitet. To više nije ekipa Širokog sa početka sezone. Značajno su se pojačali, i imaju ambiciju da izbore opstanak. Doveli su Janga, koji je sezonu počeo u Zvezdi, jako nepredvidiv napadač. Tu je i Pašalić na poziciji pet, i reprezentativac BiH Opačak. Dakle angažovali su tri značajna pojačanja. Moramo biti maksimalno ozbiljni, maksimalno fokusirani jer očekuje nas težak meč, sa željom da trijumfujemo'', kazao je strateg Budućnosti Igor Jovović.

Prvi duel dva tima pripao je našem predstavniku koji je slavio 81:67. Miloš Komatina sada očekuje znatno teži meč.

''Zahtjevan meč je pred nama. Imamo dosta problema sa povredama. Međutim, to moramo brzo da zaboravimo, i ko god izađe na teren mora dati maksimum. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja se itekako pojačala u odnosu na prvi meč sa nama. Biće sigurno jako motivisani jer su im bodovi potrebni za opstanak. Ali, mi igramo pred domaćom publikom, i na domaćem terenu, i nadam se da ćemo trijumfovati.''

Utakmica se igra u subotu od 21 sat, a ulaz je 2 eura.

TabelaABA24.01
RasporedABA24.01
Portal Analitika