Svijet

Stokholm: Kontroverzni Mile Marković nađen mrtav u automobilu

2410markovic
M
ile Marković
(49), bivši bokser s kriminalnim dosijeom, pronađen je mrtav u Stokholmu, javili su švedski mediji, a prenosi B92.

Stokholm: Kontroverzni Mile Marković nađen mrtav u automobilu
Portal AnalitikaIzvor

Policija je tijelo Markovića pronašla na mjestu vozača u automobilu koji je još radio, a pucano mu je u glavu. Očevici navode da su oko 18.15 čuli nekoliko hitaca poslije kojih je ubica pobjegao u bijelom vozilu.

Beogradski medij podsjeća da je Marković dospio u žižu interesovanja svetske javnosti kada je 2011. godine potvrdio da poseduje kompromitujuće fotografije i snimke švedskog monarha Karla Gustava XVI na orgijama sa djevojkama, koje su snimljene u Markovićevom u striptiz klubu u Stokholmu.

Švedski list Ekspresen je 2011. objavio jednu od tih fotografija švedskog monarha, koja se pojavila na internet forumu.  Fotografija je bila postavljena na forum hakerske grupe koja sebe naziva Retrospektivni kopači interneta. Njihov član, sa nadimkom Stig Brit, napisao je ispod fotografije da je siguran da je kraljevo lice „isječeno“ iz jednog televizijskog intervjua iz 1976. godine i stavljeno na fotografiju.

Međutim, Mile Marković je nakon toga za isti list rekao da kraljevo lice nije ubačeno i da mu je ta fotografija ukradena.

- Koliko sam dokaza do sada dao da posjedujem te fotografije. To su potvrdili mediji, švedska tajna služba, mnogobrojni izdavači. Objavljena fotografija nije procurila u javnost, ona je mi je ukradena. Postoji mnogo toga što još uvijek nisam rekao i što čuvam za sebe, baš zbog djevojaka sa fotografija, kojima je do sada mnogo puta prijećeno - tvrdio je tada Mile Marković.

Foto: b92.net

Portal Analitika