Politika

BOJANIĆ: Završen rad na Zakonu o izboru odbornika i poslanika

2101bojanicmladen
K
olegijum predsjednika Skupštine završio je rad na Zakonu o izboru odbornika i poslanika, a ostalo je još da do naredne sjednice u ponedeljak, budu normirane završne odredbe tog akta, kazao je poslanik Pozitivne, Mladen Bojanić.

BOJANIĆ: Završen rad na Zakonu o izboru odbornika i poslanika
Portal AnalitikaIzvor

On je, nakon sjednice Kolegijuma, rekao da će ostatati amandmani Bošnjačke stranke, Socijalističke narodne partije, zajendički amandman Pozitivne i Socijaldemokratske partije.

- Što se tiče Pozitivne, mi smo otvoreni na Kolegijumu i ne uslovljavamo usvajanje zakona time da li će proći naši amandmani ili ne - rekao je Bojanić agenciji MINA.

Kako je kazao, u ponedeljak će biti nastavljen rad Kolegijuma sa Zakonom o biračkim spiskovima, navodeći da će taj akt raditi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Prema riječima Bojanića, ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević, koji je danas prisustvoao sjednici, ponovio je da u tom resoru, ne mogu da garantuju primjenu odrebi Zakona koje se tiču baze podataka i identifikacije birača u roku kraćem od godine.

- Ostalo je još da u roku od 24 sata stranački vidimo da li je taj rok prihvatljiv. Ne vidim neki veliki prostor da tu nešto možemo da mijenjamo - naveo je on.

Bojanić je kazao da će na narednim lokalnim izborima biti primjenjene ostale norme Zakona o biračkim spiskovima, i da njih neće uslovljavati odredbama koje se tiču biračkih spiskova i identifikacije birača.

- Povjerenje u izborni proces će ostati na nižem nivou nego što bi bilo da smo kompletan sistem sproveli do kraja i da smo na narednim izborima imali sve zakone usaglašene, ali u ovom momentu se ne može bolje - zaključio je Bojanić.

Portal Analitika