Politika

Damjanović – Nesterenko: Postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje

nesternkodamjanovic2301
P
redsjednik Kluba poslanika Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore  Aleksandar Damjanović, razgovarao je danas sa Andrejem Njesterenkom, ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, saopšteno je iz SNP-a.

Damjanović – Nesterenko: Postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje
Portal AnalitikaIzvor

Razgovoru je prisustvovao i Aleksandar Kulešov, savjetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Ruske Federacije u Podgorici. Gospodin Damjanović i ambasador Njesterenko razmijenili su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, sa akcentom na unapređenje ekonomske saradnje i ukupnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Ruske Federacije.

Tokom razgovora, Damjanović je ocijenio da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje, posebno u kontekstu realizacije projekata iz oblasti energetike i saobraćaja. On je naglasio da ekonomski odnosi i spoljno trgovinska razmjena moraju biti na mnogo većem nivou u odnosu na dosadašnje, posebno imajući u vidu da neke zemlje iz našeg regiona, koje su članice Evropske unije imaju sa Rusijom zavidnu spoljno-trgovinsku razmjenu.

Takođe, Damjanović je istakao i značaj transparentnih i nediskriminatorskih procedura za projekte gradnje II bloka Termoelektrane, kao i za istraživanje i eksploataciju ugljen-vodonika, gdje bi zainteresovani inostrani partneri morali imati ravnopravan tretman.

Predsjednik Kluba poslanika SNP u Skupštini Crne Gore, izrazio je uvjerenost da će Ruska Federacija na najbolji mogući način, u svim segmentima, organizovati predstojeće XXII Zimske olimpijske igre u Sočiju, kao i očekivanje da će crnogorski sportisti dostojanstveno predstavljati svoju zemlju.

Portal Analitika