Muzika

Džordž Majkl objavljuje novi album

2201majkl
B
ritanska, superzvijezda Džordž Majkl objaviće svoj šesti album "Symphonica" 17. marta, a album će biti svojevrsni miks originalnih pjesama i obrada, koje je Majkl izvodio tokom istoimene turneje 2011. i 2012. godine.

Džordž Majkl objavljuje novi album
Portal AnalitikaIzvor


Na toj turneji, nastupao je s orkestrom izvodeći materijale s prethodnih albuma i obrade poznatih hitova Nine Simone, Dejvida Bouvija i Eltona Džona.

"Symphonica" je posljednji album na kojem je radio producent Fil Ramon prije nego što je umro u martu prošle godine.

Taj 14-struki Gremi dobitinik čije zasluge uključuju produkciju za Frenka Sinatru, Stevieja Vondera, Boba Dilana, Reja Čarlsa, Aretu Frenklin i druge, prethodno je radio s Majklom na njegovom albumu iz 1999. "Songs from the Last Century".

Prvi službeni singl s Majklovog novog albuma "Let Her Down Easy" izaći će na isti dan kad i album, 17. marta, a spot za tu pjesmu režirao je Von Arnel, prenosi The Guardian.

Album će biti dostupan kao CD izdanje sa 17 pjesama, standardnoj digitalnoj verziji s 14 pjesama te audio Blu-ray izdanju, a izdaće ga kuća Virgin EMI/Universal Music Group.

Ne računajući kompilaciju "Twenty Five", album "Symphonica" će biti prvo Majklovo izdanje još od 2004. kada je objavio album "Patience".

Portal Analitika