Svijet

Britanskoj vojsci „isparila“ zaliha vijagre

2101britArmy
V
elika količina tableta vijagre samo je jedna od stavki na popisu stvari, vrijednih 7,2 miliona funti (8,8 miliona eura), koje su nestale iz zaliha britanske vojske u proteklih sedam godina, saopštilo je britansko ministarstvo odbrane, prenijele su agencije.

Britanskoj vojsci „isparila“ zaliha vijagre
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi AFP, iz vojnih zaliha "isparilo" je 5.800 funti vrijednih pilula za potenciju koje vojska koristi za liječenje visinske bolesti.

Među nestalim stvarima su i 100 bajoneta, djelovi pušaka i na hiljade šaržera sa pravom municijom ili ćorcima, kao i replika automatske jurišne puške AK-47, koja je kasnije pronađena.

Prema pisanju lista "Tajms", iz vojnih zaliha su netragom nestali i trup aviona, kamion, oprema za karaoke i pulsni oksimetar za mjerenje zasićenosti kiseonikom krvi, koji je ukraden iz nuklearne podmornice "Embush".

"Bezbjednost našeg osoblja i imovine je od najvećeg značaja i ministarstvo odbrane naporno radi kako bi otkrilo i spriječilo krađu", izjavio je portparol ministarstva.

"Ali, kao što se krađe događaju i u širem društvu, ni ministarstvo odbrane nije imuno na ovu pojavu, zato aktivno ohrabrujemo pojedince da prijave krađu ili sumnju u krađu", naveo je on.

Ministarstvo je prošle godine osnovalo upravu protiv krađe i za izgubljene stvari, koje je uspjelo da povrati oko 600.000 funti vrijednih predmeta.

Portal Analitika