Košarka

LISAC: ABA nema zapečaćena mjesta u Euroligi

2101LisacRoman
G
eneralni menadžer ABA lige Roman Lisac rekao je za Sportski žurnal da postoji mogućnost da se smanji broj klubova koji iz regionalnog takmičenja idu u Euroligu, ali i poveća.

LISAC: ABA nema zapečaćena mjesta u Euroligi
Portal AnalitikaIzvor

U ovom trenutku finalisti ‘fajnal fora’ Jadranske lige idu direktno u najelitnije evropsko klupsko takmičenje, dok jedna ekipa ide u kvalifikacije.

Na pitanje da li postoji mogućnost da dođe do smanjenja broja klubova koji iz ABA lige idu u najkvalitetnije evropsko takmičenje, Lisac je rekao:

- Nijesu zapečaćena ni ta dva, mogu biti čak i tri. Ali, vrlo je bitno da vidimo da li možemo da sastavimo tri afirmativna tima, sa dobrim budžetima, kvalitetnim igračima, dobrim vođenjem. To nije toliko jednostavno. Ovo područje je izuzetan bazen iz koga se igračima napaja čitava Evropa. Ali, naš hendikep su finansije. Čitav prostor živi u finansijskom grču - mišljenja je Lisac.

Lisac je u intervjuu Sportskom žurnalu istakao i da bi regionalna liga trebalo da se prizna kao domaća timovima učesnicima zbog neusaglašenosti u broju dozvoljenog broja stranih igrača.

 

Portal Analitika