Politika

Stanišić: DF posvađan sa građanima, Briselom i Vašingtonom

Obrad
I
zjave poslanika Demokratskog fronta Koče Pavlovića u intervjuu “Danu” slika su i prilika jadnog stanja u tom političkom savezu uoči lokalnih izbora. Posvađani sa svima, pa i sa samima sobom, Pavlović i družina ne odustaju čak ni od neutemeljenih kritika na račun Evropske Unije, saopštio je poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić.

Stanišić: DF posvađan sa građanima, Briselom i Vašingtonom
Portal AnalitikaIzvor

On u saopštenju ističe da “koliko god se DF trudio da svoje čelne ljude predstavi kao političare evropskih vrijednosti, maske su pale još nakon predsjedničkih izbora kada su, očajni zbog još jednog poraza, Briselu poručivali da je politika EU prema Crnoj Gori „nepametna, prostitutska i korumpirana“.

- Pavlović je danas učvrstio takav odnos DF-a prema Evropi i Americi, tvrdnjama da „nijesu posvećeni reformama i demokratiji“, te da „štite mafiju“. Ovakve ultimativne poruke iz DF-a Briselu neće doprinijeti evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore. Jedini efekat ovih opasnih izjava biće taj da ćemo, po ko zna koji put, pred međunarodnim zvaničnicima morati da objašnjavamo da to nijesu stavovi građana, već male politikantske skupine koja radi isključivo za sopstvene interese, potpuno zanemarujući državni i društveni konsenzus – navodi se u Stanišićevom saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Demokratskom frontu su, kako navodi, za izborne poraze krivi svi, od građana do Brisela i Vašingtona, samo nikako da se zagledaju u sopstvene redove i priznaju makar sebi da je politika koju vode gubtnička. Jer pobjednik nikad ne podcjenjuje moć i mudrost građana da izaberu najbolju političku opciju za sebe i svoju sigurnu budućnost.

 

Portal Analitika