Politika

Vujanović proglasio Tužilački savjet

1601vujanovic
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović proglasio je Tužilački savjet, konstatujući da su ispunjeni zakonski uslovi da se za članove tog tijela imenuju kandidati koje je na te funkcije izabrala Skupština i Konferencija državnih tužilaca i ministar pravde.

Vujanović proglasio Tužilački savjet
Portal AnalitikaIzvor

- Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je, na osnovu člana 84 stav 4 Zakona o državnom tužilaštvu, proglasio Tužilački savjet konstatujući da su ispunjeni zakonski uslovi da se za članove ovog savjeta proglase članovi izabrani od Skupštine Crne Gore, dva člana izabrana od Konferencije državnih tužilaca i član imenovan od ministra pravde, uz konstataciju da je predsjednik ovog savjeta po funkciji v.d. Vrhovnog državnog tužioca – saopšteno je Portalu Analitika iz Vujanovićevog kabineta.

Ostala tri člana Tužilačkog savjeta Predsjednik će, kako je saopšteno, proglasiti kada Konferencija državnih tužilaca ispoštuje odredbu člana 85 stav 2 Zakona o državnom tužilaštvu koja propisuje da članovi ovog savjeta mogu biti ponovo birani po isteku četiri godine od prestanka prethodnog mandata u ovom savjetu.

Predsjednik Vujanović ranije je konstatovao da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za proglašenje ovog Tužilačkog savjeta, jer je, kako je naveo, prilikom izbora članova Savjeta iz reda državnih tužilaca, prekršena zabrana ponovnog uzastopnog izbora propisana članom 85 ovog Zakona,

Portal Analitika