Politika

HARASANI: Depolitizovati lokalnu samoupravu

2001harasani
P
ozitivna Crna Gora zalaže da se lokalna administracija hitno depolitizuje. Što je manji stepen politizacije u određenom organu upravljanja, to je veće povjerenje građana u administraciju, stoji u saopštenju člana predsjedništva OO Pozitivne CG Ulcinj Ilira Harasania.

HARASANI: Depolitizovati lokalnu samoupravu
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima to znači da mjesta u lokalnoj administaciji moraju pripadati onima koji su najsposobniji bez obzira na svoja politička opredeljenja.

„Takođe, ćemo se zalagati za veći stepen transparentnosti u upravljanju.  Javna uprava nije ničija privatna firma niti nasleđe, već mjesto gdje se uvijek mora braniti javni interes i javno dobro. Samo takva transparentna birokratija može biti uspješna i u službi građana“, saopštio je Harasani.

Pozitivna smatra da treba poboljšati komunikaciju sa građanima koja je do sada bila na izuzetno niskom nivou. To podrazumijeva redovno inaformisanje o svim dešavanjima unutar Opštine, razne publikacije, periodične izvještaje o trošenju novca iz budžeta, razgovori sa građanima i odgovori na njihova pitanja, sugestije ili zahtjeve, kao i bolje i kvalitetnije održavanje sajta Opštine Ulcinj.

„Ovo su samo neke od promjena koje se mogu izvesti samo uz dobru političku volju i malo kreativnosti koja trenutno nedostaje. Znajući da je lokalna administracija ogledalo ukupnog društvenog razvoja, učinićemo sve da ona odgovari svojoj svrsi i postane pravi građanski servis sa velikim povjerenjem građana, što sada nije slučaj“, zaključaj je saopštenja Harasania.

Portal Analitika