Politika

Krivokapić traži sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost

2001krivokapicok
P
redsjednik Skuštine Ranko Krivokapić zatražio je od predsjednika Filipa Vujanovića da zakaže sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na kojoj bi bilo raspravljano o tome šta treba uraditi da bi Crna Gora dobila pozivnicu za članstvo u NATO, prenosi portal Vijesti.

Krivokapić traži sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost
Portal AnalitikaIzvor

U pismu Vujanoviću, Krivokapić je ocijenio da je u narednih šest mjeseci potrebno intezivirati napore na ispunjavanju ključnih obaveza iz NATO agende kako bi Crna Gora dobila pozivnicu za Alijansu na samitu koji će biti održan u septembru.

Vladavina prava, reforma bezbjednosnih službi i povećanje podrške građana za članstvu u NATO su ključni uslovi za dobijanje pozivnice u NATO.

Krivokapić je Vujanovića podsjetio i da Savjet za odbranu i bezbjednost nije imao sjednicu tokom prošle godine. Posljednja sjednica Savjeta održana je u novembru 2012. godine, prenosi portal Vijesti.

Krivokapić je, kako se navodi na tom portalu, tražio da sjednici pored Vujanovića, premijera Mila Đukanovića i njega, kao stalnih članova Savjeta za odbranu i bezbjednost, prisustvuju i potpredsjednik Vlade za evropske integracije Igor Lukšić, ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić, ministar unutrašnih poslova Raško Konjević i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić.

Portal Analitika