Ostalo

Peti Masters za sjajnog O'Salivena!

2001snukerSaliven
S
vjetski šampion u snukeru Roni O’Saliven osvojio je Masters u Londonu pobijedivši u finalu branioca titule Marka Selbija sa 10-4 u frejmovima, prenose sportski portali.

Peti Masters za sjajnog O'Salivena!
Portal AnalitikaIzvor

Maestralni O’Saliven blistao je prethodne nedjelje u Londonu izgubivši samo sedam frejmova tokom kompletnog turnira.

Ovo je 'Raketi' peta titula na Mastersu u karijeri u rekordnom desetom finalu, a prva poslije pet godina.

„Sve pobjede su dobre. Dolazeći na ovaj turnir, nijesam bio siguran kako ću igrati, ali odigrao sam dobro. Čestitam Marku na briljantnom turniru. On je veoma konstantan igrač i zbog toga sam zadovoljan što sam pobijedio. Kada igrate protiv njega, očekujete da će se meč igrati do kraja. Nekada je protiv njega najgore da ste u prednosti, jer on obožava da se vraća“, rekao je nakon meča Roni koji je bio u društvu sina i kćerke.

Od finalnog duela očekivačlo se mnogo više, ali O’Saliven je još jednom dokazao da, kada igra na svom nivou, bukvalno ne postoji igrač koji može da mu parira. Bio je ovo 18. međusobni duel dva sjajna igrača i 11. pobjeda 38-godišnjaka iz Eseksa.

„Roni je počeo sjajno. Ja sam imao nekoliko prilika, ali on je fantastičan kada počne dobro. U četvrtom frejmu sam imao šansu, a u večernjoj sesiji praktično i nijesam. Meč je odlučen u prvom dijelu“, rekao je Selbi.

Roni je počeo fantastično, dobio je prva tri frejma furioznom igrom, podsjetivši na duel protiv Rikija Voldena u četvrtfinalu kada je odigrao možda i najbolju partiju u karijeri.

Selbi je priliku da se vrati propustio u četvrtom frejmu, a poslije prve sesije praktično je već bilo sve riješeno (7-1) iako je Selbi poznat kao igrač koji se nikada ne predaje, posebno na Mastersu gdje je igrao pet finala u posljednjih sedam godina. U večernjoj sesiji Selbi je dobio 10. i 11. frejm i smanjio na 8-3, ali to je bilo sve od njega.

O’Saliven je za trofej nagrađen sa 200.000 funti, dok je Selbiju pripalo 90.000.

Portal Analitika