Politika

Kolegijum sjutra završava izborni zakon?

skupstinacg
K
olegijum predsjednika parlamenta sjutra bi trebao da nastavi rad na izborom zakonima a očekuje se da Zakon o izboru odbornika i poslanika sa svim alternativama bude završen, saopšteno je Portalu Analitika iz crnogorske Skupštine.

Kolegijum sjutra završava izborni zakon?
Portal AnalitikaIzvor

- Ostalo je da se donese par odluka oko alternativa, a cilj da se što više otvorenih pitanja svede u što kraćem roku, rekao je Portalu Analitika izvor iz Skupštine. On je kazao da su u toku razgovori sa evropskim ekspertima koji su svojim savjetima pomogli u zaokruživanju pojedinih rješenja.

- Cilj je da što prije imamo pripremljene izborne koji bi ušli u skupštinsku proceduru, rekao je izvor.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić rekao je ranije da očekuje da će šest izbornih zakona biti završeno do kraja februara, i da će lokalni izbori na proljeće biti održani u skladu sa novim izbornim zakonodavstvom.

Poslanik Pozitivne je Mladen Bojanić ranije je kazao da je zadatak Kolegijuma je da svede rad Radne grupe, a ne da se vraća na razmatranje određenih predloga.

Rad na izbornim zakonima revitalazovan je nakon što se u čitav proces aktivno uključio Šef delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič.

 

 

Portal Analitika