Politika

VUČUROVIĆ: Lukšić o pravnoj državi ne zna ništa

1901vucurovic-potparol
C
rna Gora će demokratske vrijednosti ostvariti nakon promjene vlasti, a u demokratskim sistemima partije poput DPS-a odlaze na političku marginu, ocijenjeno je iz Demokrastkog fronta .

VUČUROVIĆ: Lukšić o pravnoj državi ne zna ništa
Portal AnalitikaIzvor


Potprdsjednik Vlade, Igor Lukšić, je u blogu objavljenom na internet stranici DPS-a napisao da su promjene zdrave, ukoliko postoji zdrava alternativa, a da dugotrajnost na vlasti sama po sebi nije grijeh.



» I u demokratski najrazvijenijim zemljama postoje primjeri višedecenijskog upravljanja jedne stranke“, naveo je Lukšić.



Funkcioner DF-a, Jovan Vučurović smatra da je “jedinstvo gluposti i bezobrazluka” uporediti Crnu Goru sa demokratski najrazvijenijim državama.



»Kada potpredsjednik partije koja nedemokratski vlada Crnom Gorom više od 20 godina, a u suštini i više od 60 godina, saopšti kako dugorajnost vlasti sama po sebi' nije grijeh, onda u trenutku nije najjasnije da li se tu radi o neznanju i gluposti ili o političkom bezobrazluku i provokaciji«, rekao je Vučurović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.



On smatra da su uzaludni pokušaji Lukšića da uz priču o dugotrajnosti prikači neki demokratski i evropski razlog, »a svakako i da ne postoji vlast u Evropi, osim DPS-a, koja je svoju dugotrajnost na vlasti obezbjeđivala uz pomoć krađa na izborima, tajne policije i organizovanog kriminala«.



»Ako se negdje u demokratskoj Evropi i zadesila partija koja bi makar i pokušala da se posluži onim čime se DPS služi 25 godina, onda bi vrlo efikasno reagovala pravna država i nosioce takvih pojava smjestila iza rešetaka«, kazao je Vučurović.



Lukšića, smatra on, ne interesuje pravna država.



»On o tome ne zna ništa, što je i očekivano jer pripada partiji koja je zarobila sve institucije, od sudstva do policije, i koja je stvorila atmosferu za progon političkih neistomišljenika, slobodnih i nezavisnih medija, nevladinih organizacija, i koja stoji iza diskriminacije nad čitavim jednim narodom«, kazao je Vučurović.



Zbog svega toga, dodao je, ovo je neuspio pokušaj Lukšića da svoju rigidnu političku organizaciju prikači uz demokratske vrijednosti, jer je to nespojivo.



»Lukšić namjerno prećutkuje da je DPS politička organizacija koja se početkom devedesetih zvala Savez komunista, a prije toga Komunistička partija i da ne postoji slučaj u Evropi da je neko u tom kontinuitetu ostvario takvu dugotrajnost«, zaključio je Vučurović.

foto: angusyoung111.wordpress.com

Portal Analitika