Košarka

Rodman na liječenju od alkohola

Rodmann
B
ivši američki košarkaš Denis Rodman (52) prijavio se u centar za liječenje alkoholizma, prema riječima njegovog agenta Darena Prinsa. Prins nije otkrio informacije o kom centru se radi, niti koliko će dugo Rodman ostati u njemu.

Rodman na liječenju od alkohola
Portal AnalitikaIzvor

Rodman se nedavno vratio u SAD, sa posljednjeg puta u Sjevernu Koreju.

On se izvinio zbog tamošnjih komentara o pritvorenom američkom misionaru za koga je rekao da možda zaslužuje svoju kaznu i dodao je da je bio pijan i pod pritiskom zbog organizacije egzibicionog košarkaškog meča u Sjevernoj Koreji, povodom rođendana njenog lidera, a njegovog prijatelja Kim Džong Una.

Rodman je na početku prijateljskog meča čak otpjevao pjesmu "Srećan rodjendan" za Kima.

Činjenica da nije pokušao da iskoristi svoj uticaj na Kima da obezbijedi oslobađanje američkog misionara Keneta Bee, koji ima zdravstvenih problema i nalazi se u sjevernokorejskom zatvoru po optužbama za antidržavne radnje, izložila ga je velikim kritikama kod kuće.

"Ono što je potencijalno bilo veliki istorijski događaj, pretvorilo se za sve u noćnu moru. Denis Rodman se iz Sjeverne Koreje vratio u prilično lošem emotivnom stanju. Pritisak na njega da bude kombinacija supermenske političke figure i onog koji će da popravi stvari, nadjačao ga je", izjavio je Prins.

Dodao je još da je Rodmana sramota, da je tužan i da se kaje zbog gnijeva koji su njegove riječi izazvale.

Portal Analitika