TV / Film

Kako je Benedikt Kamberbeč umalo odbio ulogu Šerloka Holmsa

1901benedict
P
red američku premijeru prve epizode treće sezone popularne BBC-jeve serije „Šerlok“ (Sherlock), koja će večeras biti emitovana na kablovskoj televiziji PBS, sve je više obožavalaca „lika i djela“ Benedikta Kamberbeča, koji tumači naslovnu ulogu.

Kako je Benedikt Kamberbeč umalo odbio ulogu Šerloka Holmsa
Portal AnalitikaIzvor

U nedavnom intervjuu za Entertainment Weekly, Kamberbeč je priznao da u početku nije bio voljan da prihvati ulogu čuvenog detektiva.

- Bio sam rezervisan, rekao sam sebi: „Dakle, ovaj lik je ikona, privući će mnogo pažnje“. Tako sam razmišljao i mnogo prije nego što sam doživio značajniji uspjeh, i znao sam da će sva ta pažnja i dalje biti prisutna. I dok sam radio druge poslove, nisam želio da se nađem u centru pažnje najšire publike, igrajući lika kao što je Holms. Zato sam napravio pauzu da o svemu dobro razmislim.

Kada je riječ o privlačenju pažnje, Kamberbeč je bio u pravu, jer TV serija sada ima prilično veliki broj ljubitelja. Prema procjenama, drugu sezonu „Šerloka“ pratilo je skoro 11 miliona gledalaca.

1901benedict1Ali, što je to što je ubijedilo britanskog glumca da učini odlučujući korak? Bila je to ekipa koja radi na seriji.

- Pomislio sam: ako ću već to da uradim, da budem u centru pažnje sa tom velikom, glavnom ulogom lika koji je ikona, onda to moram uraditi sa ovim ljudima. Oni znaju što rade i ja im u potpunosti vjerujem. Osjećao sam se kao da me neko pozvao da se pridružim porodici i ludo se provodim. I u tome baš ništa nije bilo poslovno. I tako smo sve vrijeme funkcionisali – kaže Kamberbeč.

Podsjećamo, ulogu Holmsovog nerazdvojnog prijatelja i asistenta, Džona Votsona tumači Martin Frimen. Autori serije, rađene prema detektivskim romanima ser Artura Konana Dojla potpisuju Mark Gatis i Stiven Mofat, koji su i producenti serije.

Foto: bbc.co.uk

Portal Analitika