Košarka

FOTO: U Baru počeo seminar za trenere

SeminarBar1
U
druženje košarkaških trenera Crne Gore u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore u Baru organizuje prvi seminar za trenere ''Basketball clinic Bar 2014''.

FOTO: U Baru počeo seminar za trenere
Portal AnalitikaIzvor

Seminar se održava u dvorani ''Topolica'' i na njemu učestvuje 100 crnogorskih trenera koji imaju priliku da dobiju savjete i slušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz regiona.

Predsjednik Udruženja košarkaških trenera Crne Gore, bivši trener Bosne, Kazerte, Trsta, Olimpije Milano, Limoža, Budućnosti, Asvela, Virtusa i Fenerbahčea i nekadašnji selektor reprezentacija Jugoslavije, Italije i Turske, koji je sa Bosnom osvojio titulu prvaka Evrope 1979. - Bogdan Tanjević na početku seminara je održao predavanje kao praktične savjete trenerima.

Nakon Tanjevića, profesor na Kineziološkom fakultetu u Splitu Slavko Trninić, stručnjak koji je tokom karijere radio sa igračima poput Dina Rađe, Tonija Kukoča, Dejana Bodiroge i Krešimira Ćosića, govorio je o periodizaciji tehničko-taktičke pripreme.

Bivši trener Limoža, Bosne, bugarskog Akademika, Kelna i Virtusa, te bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Draško Prodanović je održao predavanje na temu ''Odbrane od Pick and Roll-a na svim pozicijama''.

U drugom dijelu programa prvog dana seminara, bivši trener Crvene zvezde i Partizana i selektor reprezentacije Njemačke - Vladislav Lučić je održao predavanje na temu ''Napad na zonu'', dok je prvi radni dan seminara u Baru zaključio Slavko Trninić koji je predavao o timskoj odbrani od prodora sa loptom.

Drugog dana seminara, predavanja će održati bivši trener Ušća, Radničkog, Splita, Barselone, Limoža, Panatinaikosa, Pariza, Malage, madridskog Reala, Tau Keramike, Lokomotive Kuban i Cedevite, osvajač titule prvaka Evrope sa tri različita kluba (Jugoplastika, Limož i Panatinaikos), doskorašnji selektor reprezentacije Slovenije Božidar Maljković, Draško Prodanović i Slavko Trninić. (kscg.me, foto: Saša Matić)

SeminarBar2
SeminarBar3
SeminarBar4
SeminarBar5
SeminarBar6
SeminarBar7

 

Portal Analitika