Politika

RAKČEVIĆ: U Podgorici bi mogli na izbore i sa DF-om, kako bi smijenili vlast

1801rakcevic
L
ider Foruma 2010 Žarko Rakčević najavio je za TV Vijesti da će narednih dana biti intenzivirani razgovori o zajedničkom nastupu dijela opozicije i, moguće, SDP-a na lokalnim izborima u Podgorici na proljeće.

RAKČEVIĆ: U Podgorici bi mogli na izbore i sa DF-om, kako bi smijenili vlast
Portal AnalitikaIzvor

 

Nakon što je razgovarao sa čelnicima SDP-a i Demokratskog fronta Rankom Krivokapićem i Miodragom Lekićem, najavljuje i pregovore sa Pozitivnom Crnom Gorom.

On je rekao da ne bi bilo loše rješenje da se nastupi u dvije kolone samo da dođe do smjene vlasti u Glavnom gradu. Za razliku od SDP-a, smatra da u zajedničkom bloku mora biti mjesta i za DF.

- Ukoliko nadvladaju neku uskostranački interesi koji sigurno onemogućavaju Crnu Goru i Podgoricu da ide drugim putem, onda nije isključeno da Forum 2010 izađe na izbore. U tom kontektu, ako bi to bio dogovor, ne vidim da bi bio problem da zajedno nastupe Pozitivna, Forum 2010 sa SDP-om... To je suština dogovora i dobre volje da se promijene stvari na miran način i da se uspostavi neka elementarna demokratska praksa smjenjivosti vlasti. Mislim da je vakat.

Po njemu, za to nije neophodno - pa ni realno - da opozicija bude u "jednoj koloni".

- Nije problem nastupiti i u dvije kolone, ako je veći sinergetski efekat i daje bolje rezultate ka željenom cilju. Očekujem razgovore i sa Pozitivnom. Do sada su obavljeni razgovor sa gotovo svim političkim partijama i dijelom civilnog sektora. Za ovo što nismo stigli sticajem okolnosti, vjerujem da će biti još jedan krug razgovora - kazao je lider Foruma 2010 za podgoričku televiziju.

U zajedničkom djelovanju im eventualno, širem bloku po Rakčeviću sasvim sigurno ima mjesta i za DF.

- DF je, dopadalo se to nekome ili ne, politička grupacija sa velikim uticajem na nivou Podgorice i Crne Gore. Mene raduje da su priče o državnosti Crne Gore iza nas i mislim da treba dati prioritet načinu življenja građana... Suština je da građani Podgorice, a i Crne Gore, zaslužuju drugačiju vlast, drugi oblik vladanja. Doživljavam da bi Podgorica trebalo da bude primjer bogatstva različitosti, promocije sposobnih ljudi kojih ima prilično u Glavnom gradu, a ne promocije podobnih.

Rakčević je dodao da će Forum 2010 uskoro formirati lokalne odbore u Beranama, Baru, Nikšiću, Cetinju i još nekoliko opština.

Portal Analitika