Region

Tadić očekuje smjenu Đilasa

oktadic
P
očasni predsjednik DS Boris Tadić izjavio da je spreman da ponovo stane na čelo stranke i da očekuje da GO na sjednici iskaže nepovjerenje lideru Draganu Đilasu.

Tadić očekuje smjenu Đilasa
Portal AnalitikaIzvor

"Spreman sam da obavljam dužnost predsjednika Demokratske stranke ako me kandiduju", rekao je Tadić, nekadašnji predsjednik DS-a i bivši predsjednik Srbije, i istakao da se nikada nije zalagao za koaliciju DS-a i Srpske napredne stranke.

Tadić je Radio-televiziji Srbije rekao da je skoro 60 stranačkih odbora i 1.500 članova pokrenulo inicijativu za smjenu Đilasa zbog loših izbornih rezultata i da je on (Tadić) spreman da stane iza tih ljudi ako ga kandiduju za novog predsjednika DS-a.

U slučaju da Glavni odbor DS-a na sjutrašnjoj sednici u Novom Sadu ne usvoji izvještaj Dragana Đilasa o radu u protekla tri mjeseca, pokreće se procedura izbora novog rukovodstva, rekao je Tadić, nekadašnji predsjednik Srbije i DS-a.

Na konstataciju da on očekuje da Glavni odbor DS-a ne usvoji Đilasov izvještaj, Tadić je odgovorio: "Tako je".

Tadić je rekao da postoji opasnost da DS ponovi loše rezultate i na izborima za Skupštinu grada Beograda i na vanrednim parlamentarnim izborima za koje je kazao da će biti raspisani.

 

 

Portal Analitika