Košarka

Budućnost u Zagrebu, JOVOVIĆ: Svi znamo ko je Cibona

BudKOS1
K
ošarkaše Budućnost Volija u 17. kolu ABA lige čeka okršaj sa jednim od rivala za poziciju četiri, za poziciju koja vodi na fajnl-for - ''plavi'' sa deset trijumfa putuju za Zagreb na megdan Ciboni koja ima samo pobjedu manje, a koja u posljednje vrijeme bilježi odlične rezultate.

Budućnost u Zagrebu, JOVOVIĆ: Svi znamo ko je Cibona
Portal AnalitikaIzvor

- Svi znamo šta Cibona predstavlja na košarkaškoj mapi. Klub sa velikom istorijom, i zadovoljstvo je igrati u Draženovom domu. U dosadašnjem dijelu sezone su pokazali da se radi o izuzetno kvalitetnom timu. Uprkos turbulencijama i odlaskom nekih igrača uspjeli da se konsoliduju. Uspjeli su da zadrže glavne igrače u svom rosteru. Prave sjajne rezultate, pogotovo u posljednjim utakmicama, kada su uspjeli da savladaju skoro sve ekipe.

Imaju dva sjajna pojedinca, koji su pokretači svih dobrih stvari na terenu - to su plejmejker Blesinger i Šarić koji je bez obzira na 94. godište igra sjajno i najbolji je skakač lige. Radi se o kompletnom igraču koji je opasan u svim segmentima igre. Ukoliko uspijemo da iskontrolišemo njih dvojicu, ne potcjenjujući ostatak ekipe, bićemo u situaciji da dođemo do pobjede - poručio je trener Igor Jovović.

Prvi meč u ''Morači'' košarkaši Budućnosti riješili su u svoju korist 79:72, pa i u slučaju poraza treba voditi računa da bude manji od sedam koševa. No, o tome ne razmišljaju u taboru Podgoričana.

- Cibona je ostala bez tri glavna igrača, ali je i dalje odlična ekipa. Međutim, to ne utiče na njihovu igru. Moramo zaustaviti njihova dva najbolja igrača, Blesingera i Šarića. Ukoliko želimo da dođemo do pobjede moramo odigrati najbolju odbranu sezone. Glavni su nam konkurenti za fajnl-for, i ako slavimo bili bismo na korak od cilja - kazao je Aleksa Popović.

Meč u zagrebu igra se u subotu od 19 sati.

RasporedABA17.01
TabelaABA17.01
Portal Analitika