Politika

BOJANIĆ: Izmjene Zakona o finansiranju stranaka mogu se odmah usvojiti

bojanicmladen
P
redsjednik kluba poslanika Pozitivne Crne Gore  Mladen Bojanić saopštio je kako vjeruje da se izmjene Zakona o finansiranju stranaka mogu odmah usvojiti.

BOJANIĆ: Izmjene Zakona o finansiranju stranaka mogu se odmah usvojiti
Portal AnalitikaIzvor

Bojanić je u razgovoru za Dan naglasio da će izborni zakoni biti usvojeni do proljećnih lokalnih izbora, ali da ne misli kako će izmjene izbornog zakonodavstva biti implementirane do tad.

On je istakao da vjeruje da je DPS ozbiljno shvatio upozorenja Evropske komisije da nepovjerenje u izborne procese može značajno ugroziti evropski put Crne Gore.

„Pozitivna će uraditi sve kako bi usvajanje i implementacija bili završeni do izbora. Ipak, zatezanjem i opstrukcijom DPS-a previše vremena je potrošeno. Vjerujem da su ozbiljno shvatili upozorenja Evropske komisije da nepovjerenje u izborne procese može značajno ugroziti evropski put Crne Gore. Ostaje da u narednih par sedmica vidimo koliko je vladajuća stranka spremna da brani svoje izborne pozicije i prednost u odnosu na jasnu poruku Evropske komisije“, istakao je Bojanić.

On je kazao da vjeruje kako se izmjene Zakona o finansiranju političkih stranaka mogu odmah usvojiti.

„Podsjećam da smo na podgrupi usaglasili sve bitne odredbe o finansiranju o nadzoru trošenja novčanih srestava koje su dobra osnova da se spriječi značajan broj zloupotreba. Insistiraćemo da i DPS, čiji su predstavnici jedini bili rezervisani, prihvati predložene amandmane. Siguran sam da će ih na kraju prihvatiti jer se plaše da ostanu usamljeni, izolovani i preglasani,“ kazao je Bojanić.

Portal Analitika